smaakversterker: Lisette Jespers

foto van Lisette Jespers - smaakversterker

Ja, ja het Teambrouwspel valt goed in de smaak bij organisaties. En daarom hebben wij versterking gezocht (en gevonden). Lisette speelt vanaf nu het Teambrouwspel met ons mee. Ze voelt zich het meest thuis bij de ingrediënten hop en gist, dus dat wordt structureren en experimenteren. Deze smaakversterker komt ons goed van pas.

Teambrouwspel

“Als de omgeving veilig voelt en je de ruimte krijgt om binnen bepaalde kaders te spelen, dan word je uitgedaagd om anders naar jezelf te kijken, anders te reageren. In een team kan dit soms best spannend zijn. De oefeningen die je tijdens het spel doet, helpen je toe te geven aan de impulsen, die je anders zou onderdrukken. Bijvoorbeeld dat je letterlijk meer ruimte wilt innemen, en die ruimte nu gaat opzoeken, dat je echt jouw plek inneemt en ervaart hoe het team daarop reageert.”, aldus Lisette.

Chemie

Lisette heeft met Kirstin gestudeerd aan de Toneelacademie, ze werken geregeld samen aan opdrachten. Met Yolanda heeft ze onlangs voor het eerst het Teambrouwspel samen gefaciliteerd. Omdat ze allebei van hop houden, gaat dat als vanzelf (organisatievermogen). Lisette is een enthousiaste flapuit, daardoor weet je meteen waar je aan toe bent (en anders lees je het wel van haar gezicht). En ze heeft het lef om soms toch even op dat rode knopje te drukken. Zodat ze bespreekbaar maakt wat er bij jou leeft. En met een kwinkslag ben je daar zo weer doorheen. Fijn zo’n smaakversterker.

Tijdens het Teambrouwspel kijk en luister ik. Ik neem mijzelf mee en zet mijzelf als instrument in. Zo verras ik jou en daag ik je uit om met jouw kwaliteiten te spelen en te experimenteren.

Kwaliteit

Bij Lisette draait het om de verhalen van de mens. Dit ontdekt ze tijdens haar studies Geestelijke Gezondheidskunde, Hotelmanagement en Toneelacademie. Een motiverend gesprek voeren, iemand een prettige plek geven, ervaringen en gevoelens uitwisselen. Deze drie aspecten zijn de basis voor de trainingen en scholing die Lisette geeft. Met als doel jou als mens bewust te maken van de kwaliteiten die je meeneemt, waar je ook bent en wat je ook doet. Bovendien dat je die kwaliteiten benut en daarvoor gaat staan. Laat jezelf zien en zet in wat je in huis hebt. Daar heeft iedereen wat aan. Hoe je dat doet? Dat kan Lisette jou leren, met een beetje hop en een beetje gist.

Smaakversterker Lisette heeft haar eigen bedrijf En Plein Public, storytelling en storylistening. Daar waar vorm en inhoud elkaar ontmoeten, komt het verhaal tot leven.